Onze spaardeposito's

Ontdek onze CKV-Spaarrekeningen

Over CKV
Centrale Kredietverlening NV (CKV) is een spaarbank van Belgische oorsprong, gevestigd te 8790 Waregem, Mannekeestraat 33 met ondernemingsnummer BE 0400.040.965, tel. 056/62.92.81, email: info@ckv.be
CKV is een kredietinstelling erkend door de Nationale Bank van België en deelnemer aan het Belgisch depositogarantiestelsel.
 

Een spaarproduct op maat
Als u uw geld veilig opzij wil zetten voor later, dan kan u bij CKV Spaarbank terecht voor een spaar- of termijnrekening. Alle CKV spaarproducten zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

Bij gereglementeerde spaarrekeningen kan u altijd over uw spaargeld beschikken. De rentevoet kan evenwel op moment wijzigen.

Op een termijnrekening staat uw spaargeld vast gedurende een vooraf bepaalde periode. In ruil hiervoor ontvangt u een vaste rente die doorgaans hoger is dan die van een spaarrekening. De rente wordt bij de start van de termijnrekening bepaald en blijft constant tot de einddatum.

Opgelet :  voor het openen van een CKV Termijnrekening moet u eerst over een CKV Spaarrekening beschikken.

CKV-Spaarrekeningen
- geen instap- of beheerskosten
- de CKV-spaarrekening is een product van onbepaalde duur
- geen minimuminlage 


Kenmerken
- De CKV-Spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening van onbepaalde duur, onderworpen aan het Belgische recht en zonder minimaal inschrijvingsbedrag. 
- De CKV-Spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening van categorie A. Dat betekent dat het een klassieke spaarrekening is en er geen enkele voorwaarde verbonden is aan de basisrente en ook niet aan de getrouwheidspremie. Meer info over de categoriën van spaarrekeningen vindt u hier. (link : Wat is een spaarrekening? | Wikifin)
- Uw geld is altijd beschikbaar, u spreekt uw geld aan wanneer u wilt.
- Er is geen roerende voorheffing verschuldigd op de eerste renteschijf geplafonneerd op 1020 euro* en 2.040 euro* voor gehuwden of wettelijk samenwonenden per rekening, per natuurlijke persoon met verblijfplaats in België, en per jaar. De roerende voorheffing bedraagt 15% voor elke rentevergoeding die het plafond overschrijdt, en wordt automatisch bij de bron ingehouden door uw bank. Als u verschillende spaarrekeningen heeft, moet u op uw belastingaangifte de rentevergoeding vermelden die het plafond overtreft, en waarop nog geen roerende voorheffing is ingehouden.
(* inkomstenjaar 2024)


Rentevergoeding
De rentevergoeding bestaat uit 2 componenten: een basisrente en een getrouwheidspremie. Deze beginnen te lopen vanaf de dag na de storting.

  • De betalingsmodaliteiten: 
    Voor de basisrente een jaarlijkse uitbetaling (op 1 januari) of wanneer de spaarrekening wordt afgesloten; 
    Voor de getrouwheidspremie een uitbetaling aan het begin van elk kwartaal volgend op het kwartaal waarin de premie verworven werd of bij afsluiting van de rekening.
  • De getrouwheidspremie die van toepassing is bij de storting staat vast voor de volledige 12 maanden.


Tarieven
- Basisrente: 1% 
- Getrouwheidspremie: 1,50% op jaarbasis;

De aangeboden basisrente is gegarandeerd voor de gelopen periode (pro rata temporis) maar kan op ieder ogenblik door CKV aangepast worden binnen de wettelijke grenzen. 
De getrouwheidspremie is verworven voor alle bedragen die gedurende twaalf maanden na de storting onafgebroken op de spaarrekening staan maar kan ook op ieder ogenblik door CKV aangepast worden binnen de wettelijke grenzen. Gezien de hogere getrouwheidspremie is deze CKV-Spaarrekening dan ook ideaal als u uw geld minstens een jaar kan missen. 

In geval van overdracht van een spaardeposito naar een ander spaardeposito geopend op naam van dezelfde titularis bij dezelfde instelling, anders dan krachtens een doorlopende opdracht uitgevoerd, blijft de premieverwervingsperiode voor het eerste spaardeposito verworven, op voorwaarde dat het bedrag van de overdracht minimaal 500 euro bedraagt en de betrokken titularis tijdens hetzelfde kalenderjaar nog geen drie soortgelijke overdrachten vanop hetzelfde spaardeposito heeft uitgevoerd.

De rentevoeten zijn uitgedrukt op jaarbasis. Deze kunnen op ieder moment worden aangepast en zijn steeds beschikbaar op onze website. Wijzigingen worden schriftelijk via een rekeningafschrift meegedeeld aan de bestaande klanten.


Spaarcalculator van CKV
Met de spaarcalculator kunt u nagaan in hoeverre de verschillende rentetypes (basisrente en getrouwheidspremie) op een bepaalde rekening verworven zijn, zodat u de geldelijke impact van een eventuele geldopneming kunt inschatten. U kan een calculatie voor uw spaarrekening opvragen via deze link. 

Vergelijkingstool van de FSMA
U kan de vergelijkingstool van de FSMA raadplegen via deze link.

Risico's
- Risico op faillissement : in geval van faillissement van de financiële instelling wordt het spaarbedrag tot 100.000 euro per persoon gewaarborgd door het Depositobeschermingsfonds. Bij bedragen boven 100.000 euro riskeert de spaarder dat hij alles boven 100.000 euro verliest of dat het omgezet wordt naar aandelen (bail-in).
- Inflatierisico : door aanhoudende prijsstijgingen (inflatie) kan uw spaargeld minder waard worden.


Meer weten over onze CKV-spaarrekening?
Ontdek het handig overzicht op onze Essentiële spaardersinformatiede Informatiefiche over de depositobescherming, het Algemeen reglement der verrichtingen, de Prospectus en overzicht van de tarieven en het Reglement CKV spaarrekening op onze website of contacteer de CKV deposito agent in uw buurt voor een afspraak. Het openen van een spaarrekening kan enkel bij één van onze gevolmachtigde bankagenten.  

Het is noodzakelijk deze documenten door te nemen vóór de opening van de CKV-Spaarrekening. U kan ook steeds bij onze agenten een kosteloos afschrift van deze documenten bekomen of via directbank@ckv.be .

Netbanking
U kan uw rekeningen op afstand beheren via onze CKV Netbanking Site. 
Ga naar www.ckvspaarbank.be en log aan met de Itsme app. Daarna heeft u onmiddellijk toegang tot al uw rekeningen, van waaruit verrichtingen en saldi kan raadplegen, op een termijnrekening kan intekenen of een betaling kan ingeven naar een geregistreerde tegenrekening.  

Niet tevreden ?
Met eventuele klachten inzake onze CKV-spaarrekening kan u terecht bij de klachtendienst van CKV (klachten@ckv.be). Indien het geschil langs die weg niet opgelost raakt, kan u beroep doen op de Ombudsdienst voor financiële geschillen, North Gate II, Koning Albert II-laan 8 bus 2, 1000 Brussel (www.ombudsfin.be). 
 


CKV-Spaarrekening met derdenbeding
De CKV-Spaarrekening met derdenbeding is eveneens een gereglementeerde spaarrekening met dezelfde kenmerken zoals hierboven geschetst waarbij u kunt sparen voor een derde onder uw controle.
Raadpleeg onze Essentiële spaardersinformatie voor een CKV spaarrekening met derdenbeding, de Informatiefiche over de depositobescherming, het  Algemeen reglement der verrichtingen, de Prospectus en overzicht van de tarieven en het Reglement CKV spaarrekening met derdenbeding op onze website of contacteer de CKV deposito agent in uw buurt voor een afspraak.

Het is noodzakelijk deze documenten door te nemen vóór de opening van de CKV-Spaarrekening met derdenbeding. U kan ook steeds bij onze agenten een kosteloos afschrift van deze documenten bekomen.  
 


CKV-Termijnrekeningen
- geen instap- of beheerskosten
- gegarandeerde rentevoeten voor de hele looptijd
- uw geld staat vast gedurende de hele looptijd 

Kenmerken
- Tarief rentevoeten in functie van looptijd en keuze van intrestuitkering:
   - CKV Comfortrekening: maandelijkse intrestuitkering
   - CKV Temporekening: halfjaarlijkse intrestuitkering
   - CKV Relax-rekening: jaarlijkse intrestuitkering
   - CKV Target-rekening: gekapitaliseerd (dit betekent dat de interest pas op de eindvervaldag wordt uitbetaald)
- Gegarandeerde rentevoeten voor de ganse looptijd;
- Geen instap- of beheerskosten;
- Volledige terugbetaling van kapitaal op vervaldag;
- Minimuminlage van 25.000 euro bij de Comfortrekening. Bij de overige termijnrekeningen een minimuminlage van 100 euro en veelvouden van 100 euro;
- Minimale looptijd van twee jaar bij de Targetrekening en van één jaar bij de overige termijnrekeningen;
- Op de toegekende rente worde een roerende voorheffing van 30% ingehouden voor de natuurlijke personen met een woonplaats in België;
- Pas beschikbaar op vervaldag. Indien u de termijnrekening desalniettemin vroegtijdig wenst te beëindigen, dient u hiervoor een verzoek in te dienen bij de bank. CKV is niet verplicht om hierop in te gaan. Indien dit verzoek wordt goedgekeurd, worden de verworven interesten pro rata uitbetaald en dient u een vergoeding te betalen conform de Prospectus en overzicht van de tarieven : 1,5% dossierkosten + 0,5% per niet gelopen jaar. 
- U dient over een spaarrekening bij CKV te beschikken om een termijnrekening te kunnen openen
- Voor dit type product is geen document met essentiële spaardersinformatie beschikbaar

Raadpleeg de Infofiche termijnrekeningen..

Risico's
- Risico op faillissement : in geval van faillissement van de financiële instelling wordt het spaarbedrag tot 100.000 euro per persoon gewaarborgd door het Depositobeschermingsfonds. Bij bedragen boven 100.000 euro riskeert de spaarder dat hij alles boven 100.000 euro verliest of dat het omgezet wordt naar aandelen (bail-in).
- Inflatierisico : door aanhoudende prijsstijgingen (inflatie) kan uw spaargeld minder waard worden.


Meer weten?
Voor meer informatie over onze spaarproducten verwijzen wij u graag door naar de product pagina's hierboven vermeld. Uiteraard kan u ons voor meer informatie steeds contacteren of een afspraak met één van onze gevolmachtigde bankagenten.
 

Niet tevreden?
Met eventuele klachten inzake onze CKV-Termijnrekening kan u terecht bij de klachtendienst van CKV (klachten@ckv.be). Indien het geschil langs die weg niet opgelost raakt, kan u beroep doen op de ombudsdienst voor financiële geschillen, North Gate II, Koning Albert II-laan 8 bus 2, 1000 Brussel (www.ombudsfin.be).